2 Ocak 2014 Perşembe

KURUTULMUŞ DOMATES KAVURMASI





KURUTULMUŞ DOMATES KAVURMASI




Kışa girerken kuruttuğum domatesler enfes kokuyorlar. Domatesleri enlemesine ikiye kesin. Her birinin üzerine kaya tuzu serpiştirin ve güneşin altında kurumaya bırakın. Tuz koymaz iseniz domatesiniz güneşte kavrulur, rengi kararır ve tadı acı olur. Yemeklerin içerisine konulabileceği gibi kahvaltıda yada yemeklerin yanında zeytin yağında kavrulmuş hali de tüketilebilir.


MALZEMELER

10-15 adet kuru domates
4-5 yemek kaşığı zeytin yağı


YAPILIŞI

* Domatesleri yumuşamaları ve fazla tuzlarından arınmaları için sıcak suyun içerisinde bekletelim.
* Yumuşadıklarında suyun içinden alalım.
* Tavaya zeytin yağını döküp hafif ısıttıktan sonra domatesleri ilave edelim.
* Tavanın içinde bir kaç kez çevirdikten sonra servis tabağına alabiliriz.
* Domatese ve zeytin yağına kekik çok yakışıyor. Üzerine kekik serpebilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder