3 Aralık 2013 Salı

HAŞHAŞLI KEK (ŞERBETLİ)




HAŞHAŞLI KEK (ŞERBETLİ)


Hafif şerbetli tatlı sevenlerin vazgeçilmezi. O bir haşhaşlı kek, o bir revanimsi tatlı, o bir vazgeçilmez :)))



MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş tohumu
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


ŞERBETİ İÇİN

1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

KREMASI İÇİN

1 paket krem şanti 82 paket krem şanti dahayoğun tat veriyor. Daha lezzetli oluyor)
süt

YAPILIŞI

Kek yapımına başlamadan önce şerbetini yapın. Şerbet soğuk kek ılık olması gerekiyor.
Bir tencerin içerisine su ve şekeri alın. Ocakta bir taşım kaynatıp altını kapatın. soğumaya bırakın.

Kekin yapılışı: Yumurtalar çırpılır ve ardından diğer malzemeler eklenir. Yağlanmış tepsiye dökülür. 180 C fırında altı ve üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. (her fırının pişirme süresi farklı oluyor. Bende turbo fırın var. diğer fırınların yarım saatte pişirdiğini on dakikada pişiriyor)

Kek ılıdıktan sonra şerbet kekin her tarafına eşit miktarda dökülür.

Bir paket krem şanti üzerinde yazan miktardaki süt ile hazırlanır. Kekin üzerine dökülür. Krem şanti sıvı ise kekin üzerine dökülür ve buzdolabına konur. Buzdolabında krem şanti koyulaşacaktır.

Kekimiz hazır üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilir yada sade bırakabilirsiniz. Ben file fındık ile servis yaptım.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder