17 Ocak 2013 Perşembe

BROKOLİ VE KARNIBAHAR SOTE




KARNIBAHAR VE BROKOLİ SOTE



Diyetteyim ve aparatif ne yiyebilirim yada yediklerimi nasıl lezzetli hale getirebilirim çalışmalarındayım. İlerde sizde diyet yapmak zorunda kalmazsınız umarım. 

MALZEMELER

4-5 çiçek karnıbahar (200 gr kadar)
4-5 çiçek brokoli (200 gr kadar)
tuz (sodyumu azaltılmış)
2-3 diş sarımsak
karabiber
kimyon (özellikle unutmayın. brokoli ve karnıbaharın gaz yapıcı özelliği var. Kimyon gaz için birebir)
taneli hardal 
yenibahar
köri
pul biber
2 yemek kaşığı zeytin yağı

YAPILIŞI

Karnıbahar ve brokolileri önce yıkıyoruz. Daha sonra sirkeli suda on dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra sudan geçirip tencerenin içerisine alıyoruz. 1 çay bardağı kadar su ve tuzu koyup sebzeleri haşlıyoruz. su kaynayınca ocağın altını kısıyoruz. Sebzeler çok yumuşamadan (yaklaşık 10 dakika pişecek) ocaktan alıpğ soğuk sudan geçiriyoruz. Süzüyoruz.

Bir tavaya zeytin yağını alıyoruz. Dövülmüş sarımsakları ve diğer malzemeleri ekliyoruz. Bir kaç dakika tavada çevirdikten sonra servis tabağına alıyoruz.

Dilerseniz üzerine yoğurt da dökülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder