17 Ocak 2013 Perşembe

EKLER PASTA





EKLER PASTA 



Ezgi'nin özellikle de benim en sevdiğim pasta. Özge'ye hamileyken kilo kilo alır sabaha kadar yerdim :) Kilolarımın tek sebebidir ekler pastalar :)


MALZEMELER

Hamuru için
1 su bardağı su
100 gr margarin
1 yemek kaşığı toz şeker
çeyrek çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
4 yumurta (oda sıcaklığında)

İç Dolgusu için
500 ml süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
30 gr tereyağ yada margarin
yarım suu bardağı toz şeker



Üzeri için

200 gr çikolata (%70 kakao)
200 ml sıvı krema
hindistan cevizi
yada hazır prefiterol sosu




Yapılışı:

* Su,margarin, şeker ve tuzu tencereye koyup ocağın üzerine alın.
* Kaynamaya başlayınca unun hepsini aynı anda tencereye boşaltıp tel çırpıcıyla hızlı hızlı karıştırın. 
* Karıştırmaya ara vermeyin. Hamur kıvamını hemen alacaktır. Tencerenin dibine tutmaya başladığında hamur olmuş demektir. Hamuru bir köşeye alıp ılıması için bekleyin.
* Hamur ılıdığında yumurtaları birer birer ilave edip her ilave ettiğimizde mikserin düşük ayarıyla yada tel çırpıcıyla hamura yedirelim. 4 yumurtayı da bu şekilde ilave ettikten sonra üzerine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine krema torbası yardımıyla birer parmak boşluk bırakarak dilediğimiz uzunlukta şeritler yapalım.
* 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
DİKKAT: Altı ve üzeri ayrı pişiren fırınlar (mini fırın) iki tepsiyide aynı anda fırına vermeyin. Önce alt kısma tepsiyi sürün. Altı pişince fırının üst rafına tepsiyi verin. Üzeri pembeleşince diğer tepsinizi sürün. Yoksa üst tarafa verdiğiniz kekler sönecektir.



KREMANIN YAPILIŞI

Tencerenin içerisine margarin dışındaki tüm malzemeleri alıp ocağı yakalım. Sürekli karıştırarak koyu kıvama gelinceye dek pişirelim. Krema koyulaşınca ocağın altını kapatıp margarini ekleyelim. Margarin eriyinceye dek kremayı karıştıralım. Krema hazır.



ÇİKOLATA SOS YAPILIŞI

1 kutu (200 ml) sıvı süt kremasını tencereye boşaltıyoruz. Krema kaynamaya başladığında altını kapatıyoruz. İçerisine parçalara ayırdığımız çikolataları atıyoruz. Karıştırarak krema ile çikolataların birbirlerine karışmasını sağlıyoruz. akıcı ve pürüzsüz bir kıvama geldiğinde sosumuz hazırlanmış demektir.



Sos yapmak istemezseniz marketlerde profiterol sosu satılmaktadır.




Pişen keklerin içerisine krema sürüyoruz. Eğer kekleriniz çok kabarmadı ise iki keki alın ve arasına krema sürüp yapıştırın. Üzerine çikolata sosu dökün :) Üzerine isterseniz hindistan cevizi rendesi yada Antep fıstığı tozu serpebilirsiniz.


Afiyet oldu bize :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder