KREMALI MANTAR ÇORBASI
Ezgi'nin en sevmediği çorbadır. Bugün birde ben deneyeyim dedim. Akşam yemeğinde küçük hanıma ikram ettim. Sonuç, yarım kase koymuştum. yarım kase daha istedi :)
MALZEMELER
yarım kg kültür mantarı
1 limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı et yada tavuk suyu (yok ise 1 adet bulyon)
2 çorba kaşığı sıvı yağ (isteyen tereyağ da koyabilir)
1 paket (200 ml) süt kreması
3 yemek kaşığı un
YAPILIŞI
Önce ocağa bir tencere alalım 1 litre su koyup kaynamaya bırakalım. Bu arada mantarları yıkayıp küçük küçük doğrayalım. Kaynayan tencerenin içerisine 1 limonun suyunu sıkalım. Tuz ekleyelim ve mantarları ilave edelim. Mantarlar pişinceye kadar orta ateşte pişirelim. Tencerenin üzerinde siyah köpükler oluşursa kaşıkla alıp çöpe atalım.
Mantarlar piştikten sonra ocağın altını kapatalım. Ayrı bir tencereye yağımızı koyalım ve üzerine 3 yemek kaşığı unu ilave edelim. Hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Unun kokusunu almaya başlamışsak olmuş demektir. 1 bardak soğuk su ilave edip bir çırpıcı yardımıyla karıştıralım. Unun topaklanmaması gerekiyor. Hemen kıvam alacaktır. Diğer tenceredeki su ve mantarı da tencereye ilave edelim. DİKKAT: Et yada tavuk suyu kullanacaksak bu sudan bir su bardağı alalım. ve onun yerine et yada tavuk suyunu ilave edelim. Karıştırmaya devam edelim. Bulyon kullanacaksak hiç su ayırmadan bulyonu tencereye ilave edelim. Tenceredeki çorbanın kıvamı gelince (pişmek üzereyken) 1 paket kremayı çorbayı karıştırarak ilave edelim. Bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım.
Çorbanın üzeri kaymak tutmaması için servis zamanına kadar arada bir karıştıralım.
Dileyen üzerine kıyılmış dereotu, maydanoz yada yağda yakılmış pul biber ilave edebilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder