26 Mart 2013 Salı

FIRINDA KAYA LEVREĞİ



FIRINDA KAYA LEVREĞİ



Balıkçıda gördüğümde almakta tereddüt ettim. Tadını bilmediğim balıkları alma taraftarı değilimdir. Satıcı çok sattığını söyledi. Çoğunluğun bir bildiği vardır dedim. İyi ki de öyle düşünmüşüm. Harika ötesiydi.


(2 kişilik)
Malzemeler

2 kaya levreği
2 orta boy patates
4 orta boy soğan
yeşil ve kırmızı biber
tuz, karabiber

Yapılışı

Diyette değilseniz tepsinizi hafif zeytinyağı ile yağlayın. Diyetteyseniz tepsinize yağlı kağıt serin.
Balıkların içerisine tuz ve karabiber serpiştirin.
Patates ve soğanları ince yuvarlak dilimler halinde kesin.
Daha sonra birer soğan ve patates dileyen taze kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş limonda koyabilir.
Balıkların etrafına patates, soğan ve biberleri yerleştirin.
180 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika bişirin. Suyunu çekmesine yakın fırından çıkarın.

Kaya levreğinin tadı karşısında şaşıracaksınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder