PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
4 kişilikEnginar sevmeyenleri anlayamıyorum. Bu kadar enfes bir lezzetten kendilerini nasıl mahrum bırakabiliyorlar. Enginar mevsiminde yemek olarak tükettiğimiz gibi çiğ olarak da tüketiyoruz. Dolmasını, salatasını, zeytinyağlısını yemeye doyamıyoruz.
MALZEMELER
8 adet göbek enginar (kendiniz temizleyip göbeğini çıkarabileceğiniz gibi konserve de kullanabilirsiniz)
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı küçük küpler halinde doğranmış havuç
1 su bardağı küçük küpler halinde doğranmış patates
1 büyük baş soğan
2 portakal
yarım limon suyu
zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI
- Kuru soğan yemeklik doğranır ve bir tencereye alınır
- Zeytinyağı eklenerek (ne kadar seviyorsanız o kadar zeytin yağı. Ben fazla yağlı yemek yapmadığım için 2-3 yemek kaşığı yeterli oluyor) soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Ardından havuçlar eklenerek 1-2 dakika daha kavrulur.
-Haşlanmış bezelye ve patatesler ilave edilir.1-2 dakika da tüm malzeme kavrulur.
- Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
- 2 portakal ve yarım limonun suyu sıkılır ve tencereye eklenir. Tuzu eklenir.
- Tenceredeki su kaynadığında enginarların çukur kısımları garnitürlerin üzerine gelecek şekilde tencereye yerleştirilir.
- Tencerenin ağzı kapatılır ve enginarlar yumuşayıncaya kadar (Çatal batırdığınızda yumuşamışsa) kısık ateşte pişirilir. Eğer enginarın suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Pişince altını kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder