3 Aralık 2013 Salı

KABAK SALATASI







 KABAK SALATASI



Ben yine yeniden rejimdeyim. Yıllar yıllları kovaladı ama benden kilo bazında hiç bir şeyi alıp götürmedi. Son çare ve son şans olarak en son rejimime başladım. Ya zayıflarım (irademe sahip olabilirsem) yada hep şişman kalırım. Yoruldum artık. Kabak salatayı çok beğendim. Yemesi o kadarda kötü gelmedi. Sevrerek yenilebilecek bir salata.


MALZEMELER

3 adet kabak
yarım bağ dere otu
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım limon suyu
çok az tuz
bir tutam toz kişniş


YAPILIŞI

Kabakların kabuğunu soyup istediğimiz şekilde doğruyoruz. Ben her bir kabağı önce enden üçe böldüm. Sonrada boylamasına 4 ila 6 parçaya ayırdım. Kısacası doğranmış her bir kabak bir parmak uzunluğunda ve kalınlığında oldu. Kabakları buharda pişirme aparatıyla pişirdim. Demirden her yerde bulabileceğiniz bir aparat. Yoksa az suda haşlamayı tercih edin.

Sarımsağı ince rende ile rendeleyebilirsiniz. Dilerseniz havanda dövün. İçerisine çok az tuz, hyarım limon suyu, toz kişniş ilave edip karıştırın. Haşlanan kabakları bu sos ile harmanlayıp servis tabağına alın. 

Üzerine kalsiyum deposu ince doğranmış dereotu ile süsleyin.

Öğle yemeğinizin yanında, akşam yemeğinde ise sadece bu salatayı tüketebilirsiniz. Detoks da çok sık kabağa yer verilmektedir. Bağırsakları çalıştırmasının yanında bir çok vitamin ve minarelde barındırmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder