MİNİ ALMAN PASTASI
Bu pastanın adı her geçtiğinde "noluuuurrr anne yaparmısın?" muhakkak denir. Lezzeti harika. Yapımı da çok zor değil. Gerçi misafire uygun mu diye sorarsanız hayır derim. Yemesi zor. Kibar kibar yenilebilecek bir pasta değil. Kocaman bir hamburgeri ısırdığınızda yüzünüz nasıl ketçaba bulanırsa bunda da kremaya oluyorsunuz. Sevdiklerinizle paylaşmak istediğiniz bir ikram olacak.
MALZEMELER
- 5 su bardağı un
- 10 gr (1 paket) kuru maya (instant maya)
- 2 yumurta
- Bir tutam tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 30 gr (1 yemek kaşığı) oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
KREMASI
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya esansı (yok ise 2 paket şekerli vanilin)
ÜZERİ İÇİN
- 1 paket çikolata sosu
- Süt
YAPILIŞI
Hamurun yapılışı:
- Unu derin bir kaba koyup ortasını havuz şeklinde açın.
- Unun üzerine bir fiske tuzu serpiştirin.
- 1 çay bardağı ılık sütü, mayayı ve toz şekeri bir kabın içerisinde karıştırın
- Havuz şeklinde açtığımız unun içerisinde yoğurt, yumurtayı karıştırın. Unu katmayın. Daha sonra mayalı süt karışımını ilave edin. Havuzun ortasındaki karışımın üzerini, havuzun kenarında buluna un ile kapatın. 15 dakika mayanın kabarmasını bekleyelim. 15 dakika sonra kenarlardan azar azar un katarak ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzun üzerini nemli bir bez ile kapatarak 45 dakika dinlenmeye bırakalım.
- 45 dakika sonra mayalanmış ve kabarmış hamurlarımızdan yuvarlak bezeler koparıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine topları yerleştirelim.
- Topların üzerlerine hafifçe bastıralım. pişerken kabaracaktır. Bu sebeple fırına sürmeden önce hamurlarımızın üzerine hafifçe bastırırsak elips toplarımız olur.
- 180 C fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Piştikten sonra fırından çıkarılır ızgara telinin üzerine çıkarılır. Soğuması için beklenir.
Kremasının yapılışı:
- Sütü bir kabın içerisine alın.
- Diğer bir karıştırma kabının içerisine yumurta sarıları alın ve çırpın. Daha sonra toz şeker ve unu ilave edin
- Süt kaynamaya başladığında yumurtalı karışımı yavaş yavaş ilave edin. Sütün içerisine karışımı ilave ederken bir çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırmaya devam edin.
- Kremamız yavaş yavaş koyulaşmaya başlayacaktır. Bu aşamada vanilyasını ilave edin.
- Krema kıvamını alınca ocağın altını kapatın
- soğumaya bırakın.
Çikolata sosu
Çikolata sosunu tarifteki sütten bir çay bardağı eksik kullanarak hazırlayın.
Ara ara karıştırarak soğutun.
Birleştirme:
Pişmiş hamurlarımızdan bir tanesini alalım. Üste yakın kısımdan yamuk bir şekilde keselim. enine kesmiyoruz üst baştan alt kenara doğru eğik şekilde kesiyoruz. İçerisine bol krema koyuyoruz. Üzerine de çikolata sosu döküyoruz.
Dilerseniz çikolata sosun üzerine öğütülmüş antep fıstığı yada hindistan cevizi tozu ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder