2 Ocak 2014 Perşembe

HAYDARİ


HAYDARİ



yoğurt ile yapılan tüm mezeler vazgeçilmezlerimiz arasında. Haydari favomiz diyebilirim. Yapılması da çok ama çok basit.


MALZEMELER

* Yarım kg süzme yoğurt
* 2 diş sarımsak
* 3 yemek kaşığı kuru nane
* damak zevkinize göre tuz

YAPILIŞI

* Sarımsağı rendenin en ince tarafı ile rendeleyelim. Dişe gelmeyecek kıvamda olması gerekmektedir.
* Karıştırma kabına yoğurt, nane ve sarımsağı alalım. Karıştıralım.
* Damak zevkimize göre tuzunu ilave edelim. Süzme yoğurdun hafif ekşimsi tadı yüzünden fazla tuza gerek olmayacaktır. Tadına bakmadan sakın tuz ilavesi yapmayın.
* Servis tabağına alıp üzerine zeytin yağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder