2 Ocak 2014 Perşembe

AĞLAYAN KEK




AĞLAYAN KEK



Bu kekin adını hep duyardım ve hiç yapmak aklıma gelmezdi. Ezgi'nin arkadaşının doğum gününe gittiğimizde Nazire hn. yapmıştı. Gerçekten muhteşemdi. Bayıldım. Durur muyum? hemen yaptım ve daha önce neden yapmamışım ki! Ev halkının sabaha bir lokmasını bile bırakmadığı bir kek.



MALZEMELER

* 4 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 4 yemek kaşığı süt
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket şekerli vanilin
* 1 paket (25 gr) kakao
* 1 bardak soğuk süt

* 2 paket krem şanti
* 3,5 çay bardağı soğuk süt

* 1 paket hazır çikolata sos

* 26*26 ebadında kek kalıbı


YAPILIŞI

* Yumurtaları karıştırma kabına alalım.
* Şekeri ilave ederim. Mikser ile krema kıvamını alıncaya kadar çırpalım.
* 4 yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edelim.
* 1 su bardağı unun içerisine kabartma tozunu ve vanilini ilave edelim.
* Karışımın içerisine unu ve kakaoyu ilave edip akıcı bir karışım elde edelim.
* 175 C fırında kekimizin içi iyice pişinceye kadar pişirelim.
* Kek kabarıp kıvam alınca (bu yaklaşık 20-25 dakika sonra oluyor. Bu süre zarfında fırının kapağını açmayalım) bir kürdanı keke batıralım. Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
* Keki fırından çıkardıktan 1-2 dakika sonra 1 su bardağı sütü kekin her tarafına bir kaşık yardımı ile dökelim. Her tarafını ıslatalım.
* Keki soğumaya bırakalım. Kalıptan çıkarmayalım.
* 2 paket kremşantiyi üç buçuk çay bardağı süt ile hazırlayalım. Şantiy kabartmamıza gerek yok. Sütün içerisinde topaklar kalmasın yeterli.
* Soğumuş kekin üzerine şantiyi döküp buzdolabına koyalım. Yarım saat dinlendirelim.
* Hazır çikolata sosu tarifine göre hazırlayalım. Soğuması ve kabuk tutmaması için ara ara karıştıralım. 
* Çikolata sos soğuduktan sonra buzdolabında iyice sertleşmiş şantinin üzerine dökelim.
* Çikolata sos dökülmüş haliyle de buzdolabında biraz bekletelim.
* Dilimleyip servis yapalım.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder