SODALI BÖREK (YALANCI SU BÖREĞİ)
Böreği kim sevmez ki? Hele benim gibi yufka açmayı da bilmiyorsanız. Büyük kardeşimin eşi Fatma hamur işlerinde bir ustadır. Ne zaman bir tarife ihtiyaç duysam " alooo Fatma " derim. Bu tarifi de ondan almıştım. Bizim evin favori hamur işi haline geliverdi. Hele de fırından yeni çıkmış çıtır çıtır dumanı üstündeyken yemenin keyfi bir ayrı oluyor. Benim kiloların nerden geldiği açık değil mi? :)
MALZEMELER
- 6 adet hazır yufka
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik ayçiçek yağı
- 2 şişe maden suyu
- peyaz peynir
- Maydanoz
YAPILIŞI
- 3 yumurtayı bir kaba kırın ve karıştırın.
- Adından ayçiçek yağını ve 2 şişe maden suyunu ilave edin.
- Maden suları ilave edince karışım köpük köpük olacaktır. Bu sebeple derince bir kapta bu karışımı hazırlamanızı tavsiye ederim.
- 3 yufkayı yağlanmış tepsiye sırayla serin. Tepsiniz küçük gelirse yufkaları dörde bölerek tepsiye eşit miktarda yayabilirsiniz yada her bir yufkayı büzerek yerleştirebilirsiniz.
- 3 yufkayı serdikten sonra beyaz peynir ve maydanozu en üstteki yufkanın her tarafına eşit olarak dağıtın.
- geri kalan üç yufkayı da tepsiye yerleştirin.
- Böreğinizi dilimlere ayırın.
- Dilimlenmiş böreklerin üzerine karışımın tamamını dökün.
-AYRINTI: Eğer yufkalarınız kalın ise böreğinizi akşamdan ıslatıp buzdolabında bekletip ertesi günü pişirebilirsiniz. Yada buzdolabımda yer yok derseniz pişirmeden 3-4 saat önce ıslatın ve bekletin. Ne kadar beklerse o kadar yumuşayacak ve tel tel ayrılacaktır.
Yufkalarınız inceyse bir saat önceden ıslatmanız ve pişirmeniz yeterli olacaktır.
Önceden fırınızı ısıtmanıza gerek yok. 180 C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sonuca şaşıracaksınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder