28 Kasım 2013 Perşembe

KIRMIZI LAHANA SALATASI






 KIRMIZI LAHANA SALATASI



Lahana türlerini soframızdan eksik etmememiz gerekiyor. Önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Salata derdini de ortadan kaldırmış olursunuz. Yapılışında kullandığınız sirkenin iki katı su kullandığınızda fazla sirke tadı olmayacaktır. Ayrıca su-sirke karışımı lahanaların üzeri geçecek kadar olmalıdır. Yoksa suya temas etmeyen lahanalar siyahlaşacaktır. Ölçümüz bir sirkeye iki sudur.
MALZEMELER

Dolaba koyacağınız kabın yarısına kadar doğranmış kırmızı lahana
1 su bardağı üzüm sirkesi
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı iri tuz (yok ise normal tuz da kullanabilirsiniz)

YAPILIŞI

- İnce doğranmış kırmızı lahanaları bir kabın içerisine alın.

- Üzerine tuzu serpip elinizle yoğurun. Tırnaklarınızın içi boyanabilir. Dilerseniz eldiven giyebilirsiniz. Hafif yumuşadıklarında üzerine sirke ve suyu boşaltın.

- Bir gün bekletip ertesi günü tükettiğinizde lahanalar yumuşamış olacaktır.

- Servis tabağına tüketeceğiniz kadar alıp zeytinyağı ve dilerseniz limon ekleyip servis edebilirsiniz. Kalanını dolaba kaldırıp istediğinmiz zaman tüketebilirsiniz. Dolapta uzun süre bozulmadan muhafaza edilebilir.

- Sirke tadını seviyorsanız ve sizin damak zevkinize göre az gelmiş ise sirke ilavesi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder