ŞEHRİYELİ TAVUK SALATASI
6-8 kişilik
Bu güne kadar hiç tavuk salatası yapmadığımı farkettim. Küçük kızım Özge sultan her şeyi yemiyor. Üç gündür de açtı. Tavuğu ve makarnayı çok sever. Bende kendimce birşeyler yaptım. Eşimden tam puan aldığıma göre olmuştur.
Salata şeklinde tüketileceği gibi öğün olarak da yenilebilir.
Malzemeler
- Büyük boy ise yarım tavuk gögsü, küçük tavuk ise bir bütün tavuk göğüs eti.
- 1 çay bardağı mısır
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 1 çay bardağı haşlanmış patates
- 1 çay bardağı haşlanmış havuç
- 1 büyük boy çay bardağı tel şehriye (kulplu çay bardağım ie yaptım. Siz ne kadar kullanmak istiyorsanız o kadar)
- 2 (şehriyeyi ölçtüğümüz bardağın iki katı sıcak su kullanıyoruz) bardak sıcak su
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Tuz
- Zeytin yağı
Yapılışı
- Tavuk göğüslerinin üzerini geçecek kadar su koyup hasşlıyoruz.
- Garnitürlerimizi de haşlıyoruz.
- 1 bardak şehriyeyi 2 yemek kaşığı ayçiçek yağında rengi dönene kadar kavuruyoruz. Şehriyeli pilavda yaptığımızın aynısı.
- Şehriyelerin rengi döndükten sonra 2 bardak sıcak su ekleyip az tuz serpiştirip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Kısaca şehriye pilavı yapmış oluyoruz.
- Tüm malzemeler soğuduktan sonra hepsini servis yapacağımız tabağa alıp karıştırıyoruz.
- Üzerlerine zeytin yağı gezdiriyoruz.
- Dileyen mayonez ile karıştırabilir. Oda güzel oluyor.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder