Denediğim cupcake tariflerinden. Malzemeler çok ince ayrıntılı gelebilir. Tarif aldığım yerde malzemelerin bu şekilde gram ile verilmesinin sebebini tam kıvamında yapılabilmesi için gerekli olduğunu yazmışlardı. Cupcakeler hassas kekciklermiş. Hakikaten de öyle. en ufak hatayı kabul etmiyorlar. Bir seferinde yağı çok az fazla kaçırmıştım. Kekler resmen yağı geri kustular. Resimler için kusura bakmayın. Makinadan mı benden mi bilinmez hep karanlık çıkıyorlar. Amaa tatları enfess. Şiddetle tavsiye ediyorum.
VANİLYALI MİNİ CUPCAKE
(30 kişilik)
MALZEMELER
113 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
130 gr toz şeker
3 yumurta
195 gr un
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
60 ml süt
2 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
1 paket toz kremşanti
1 çay bardağı süt
YAPILIŞI
Şeker, vanilya, tereyağını mikserle çırpın.
Yumurtaları teker teker ilave edin. her eklemenizde yumurtayı iyice çırpmalısınız. Yumurta çırpıldıktan sonra diğerini eklemelisiniz.
Ayrı bir kasede kuru malzemeleri hazırlayın. Un, Kabartma tozu ve tuz.Harmanlayın.
Hamuru mikser ile düşük hızda çırparken yavaş yavaş kuru karışımı ilave edin.
Ardından sütü ekleyin.
Mini muffin kaplarına hamuru paylaştırın. Dikkat: muffin kaplarını tepeleme doldurmayın. Boşluk bırakın.
170 C fırında 18 ila 20 dakika pişirin.
18 dakika geçince bir kürdan yardımıyla içlerinin pişip pişmediğini kontrol edin.
Pişmiş ise ızgara teline soğumaları için çıkarın.
Üzeri için krem şantiyi hazırlayın. Kekler soğuduktan sonra servise yakın bir zamanda krem şanti ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder