TRUFFLE TARİFİ
Pasta sunum standını yeni almıştım. Ne yapsam da şık bir görsellik sunsam derken aklıma daha önce hiç yapmadığım ve yapmayı çok istediğim truffle geldi. İşte sonuç. Yapması çok kolay. Sunumu çok şık. Hazır alınmış gibi. Misafirleri şaşırtmak aaaa bunları sen mi yaptın dedirmek için harika bir seçenek.
MALZEMELER
3 su bardağı ufalanmış kek yada 1 pasta tabanı
1 su bardağı damla çikolata yada evimizde mevcut olan 200 gr çikolata.
200 ml süt kreması
ÜZERİ İÇİN
hindistan cevizi
fındık , fıstık, antep fıstığı, şeker hamuru kırıntıları, kakaolu bisküvi kırıntıları vs.
YAPILIŞI
Süt kremasını bir kaba alıp ocağın üzerine yerleştirelim. Altını yakalım. Burada dikkat edeceğimiz konu süt kremasını kaynatmamak. İyice ısındıktan sonra kaynamadan altını kapatalım. İçerisine çikolatalarımızı atalım. Erimelerine yardımcı olamak için arada bir karıştıralım. Çikolatalar eridikten sonra kremanın soğumasını bekleyelim. Elimizin dayanabileceği ısıya geldiğinde keklerimizi ilave edelim. Krema ve keki hamur kıvamında karıştıralım. Buzdolabında yarım saat kadar bekletelim. (DİKKAT: baktınız kekiniz az geldi! Kakaolu bisküviyi robottan geçirip un kıvamına getirin. Krema kek karışımına azar azar ilave edin. Top halini alabilecek kıvama gelince olmuştur. Falza kullanmamaya dikkat edin)
Yarım saat sonra dolaptan çıkarın. Ceviz büyüklüğünde birer lokmalık toplar yapın. Her bir topu dilediğiniz malzemeye batırarak küçük muffin kaplarının içerisine alın. Şık bir tabağın içerisine görselliğe dikkat ederek yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder