FIRINDA PATATES (CİPS)
Yemek proğramı yapan bir kanalda görmüştüm. Yapımı kolay ve çok pratik. Çocuklarında severek yiyeceği bir aparatif. Ezgi'de proğramı izlemişti. İstiyorum istiyorum istiyorum diye üç kez zıplayınca hadi yapalım dedim.
MALZEMELER
3-4 patates (yapacağınız tepsiye bağlı. Ben dikdörtgen kek kalıbını kullandım. Zaten 4 kişiyiz. Fazlası ziyan olur. Tepsinize göre)
2 kuru soğan
Dileyen havuç, kabak kullanabilir.
2 yemek kaşığı sıvıyağ
25 gr tereyağ
Tuz,
Karabiber, pul biber, kekik, nane v.s.
YAPILIŞI
patatesleri çok ince dilimler halinde kesiyoruz. Kestikten sonra patetes sulanacaktır. Sularını süzüyoruz. Tuz, karabiber, kekik, nane (istediğimiz baharatlardan) ilave edip sıvı yağıda ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra altını yağladığımız tepsiye sıra halinde diziyoruz. Kuru soğanları dilimleyerek patateslerin aralarına yerleştiriyoruz. Kabak yada havuç kullanacaksak istediğimiz şekilde onları da tepsiye yerleştiriyoruz. Tereyağını bir tavada eritip fırça yardımıyla patateslerin üzerine sürüyoruz. Dileyen tavadan patateslerin üzerine aktarabilir. Patateslerin kızarmaları için bunu yapıyoruz. Aşağıda çiğ halleri mevcut.
180 C fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Patatesler istediğimiz pişme kıvamına gelince fırından çıkarabiliriz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder