26 Ocak 2013 Cumartesi

KURU MEYVELİ KEK





KURU MEYVELİ KEK 


12 kişilik


Denediğim kek tarifleri arasında lezzet ve görünüş olarak mükemmel olanlardan birisi. Bu keki ilk yaptığımda Ezgi keki hazır aldığımı sandı. Ev yapımı kek gibi değil dedi. Demek ki gayet başarılı bir çalışma olmuş :)


MALZEMELER



  • 3 Adet yumurta
  • 1 Buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 2 Su bardağı + 1 çorba kaşığı un
  • 1 Su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
  • 1 Su bardağı meyve kurusu (kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir kullandım)
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

YAPILIŞI 




Fırını 170 dereceye ayarlayalım. Kek kalıbımızı margarin ile yağlayıp, kek karışımını hazırlayıncaya kadar kalıbı buzdolabında bekletelim. 

Yumurtaları çırpma kabına alıp köpürünceye kadar çırpalım.


Şekeri ekleyip koyu kıvamına gelinceye kadar çırpalım.


Yoğurdu ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edelim.


Unu, kabartma tozunu, vanilyayı karışımın üzerine elek ile eleyip, bir kaşık yardımıyla karıştıralım.

  
Meyve kurusunu, bir kaşık un ile karıştırın ve hamura ekleyin, iyice dağılıncaya kadar çırpalım.
.
Yağlayıp buzdolabında beklettiğiniz kalıbı çıkartalım, Üzerine elinizle toz şeker serpip karışımı kalıba dökelim.


Önceden ısıttığınız fırına sürelim. Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. 30 Dakika sonunda pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batıralım. Temiz çıkarsa pişmiş demektir.


Üzeri kızarmış içi hala pişmemiş ise fırının ayarını biraz düşürelim. Piştikten sonra ızgara telinin üzerinde soğumaya bırakalım. Üzerine sadece pudra şekeri ya da pudra şekeri ile tarçın karıştırarak eleyelim.

Kek iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder