26 Ocak 2013 Cumartesi

RIKOTTO (ÇÖKELEK) PEYNİRİ



RIKOTTO (ÇÖKELEK) PEYNİRİ


Bizimkiler sütlaç istiyoruz diye tutturdu. Bende pirinci haşladım. Sütü ocağa koydum. Süt kaynadığımda tuhaf bir kokusu vardı. Demekki süt bozulmuş poşetin içinde (Tire Süt koop. poşette süt yapmış) Bu sütü atmak yazık olacak. Peynir yapalım kahvaltıda seviliyor.

MALZEMELER

1 litre süt
6 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tepeleme dolu tuz

YAPILIŞI

Sütü 5 dakika kaynatıp altını kapatalım

5-10 dakika dinlendirip içerisine sirke ve tuzu ilave edelim.

Süt kesilecek ve suyu üste peynirler oluşmaya başlayacak.

10 dakika soğumasını bekleyip bir tülbentin yada ince telli bir süzgeçin içerisine döküp süzülmesini bekleyelim.

1 litre sütten 1 kase çıkıyor.

Kahvaltıda içerisine pul biber, nane, zeytin yağı ilave edip afiyetle yiyebilirsiniz.

Bu arada bu peynirin buzdolabında saklanma süresi, 2 ila 3 gündür. Unutmayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder