28 Nisan 2014 Pazartesi

YUMURTALI ISPANAK





YUMURTALI ISPANAK




    Ispanak bizim evde sevilerek yenen bir sebze değil. Değişik formlarda deneyip beğenilerine sunuyorum. En sevilen hali börek :) Ama yumurtalı ıspanağa da burun kıvırmadılar. Tek kişilik porsiyonlar halinde hazırladım. Hiç değilse tabaklarındaki yemekler bitti.



MALZEMELER


- Yarım kg yıkanmış ıspanak
- 1 baş kuru soğan
- varsa 3-4 adet kurutulmuş domates
- yine varsa ve tercihe göre kurutulmuş biber
- Tuz, karabiber

YAPILIŞI


- Yemeklik, ince doğranmış soğanlar zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Ben ıspanağı dilimlemeyi tercih etmiyorum ancak uzun uzun çatala gelmesin derseniz dilediğimiz boyda kestiğimiz ıspanakları ilave edip bir karıştırıp sönmeleri ve suyunu salması için tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak pişiriyoruz.
- Dileyen tencerenin içinde pişmiş olan ıspanaklara kırılacak yumurta kadar yuva (yumurta kırılacak yer) açıp yumurtaları kırabilir. Tencerenin kapağını kapatıp, yumurtaları alakok (yarı pişmiş) olana kadar pişirin. 
- Yumurtaların üzerindeki aklar beyazlaşınca ocağın altını kapatıp kapağını açın ki iyice pişmesinler.
- Birer yumurta eşliğinde ıspanağı servis tabağına alın.
- Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder