19 Mart 2013 Salı

SEBZE YATAĞINDA KUZU PİRZOLA



SEBZE YATAĞINDA KUZU PİRZOLA



Ezgi hep değişik yemekler istiyor. Bu güne kadar hiç pirzola almadım. Yaptım ve kızlar bayıldı.


Malzemeler

Yarım kilo kültür mantarı
1 su bardağı bezelye
2 büyük boy havuç
1 kabak
1 büyük baş soğan
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, çok az kimyon
8 adet pirzola

Yapılışı

Soğanı ortadan ikiye bölüp ince ince doğradım. Ardından yıkayıp suyunu süzdüğüm (suda bekletmeyin suyu emiyor ve pişmesi uzun sürüyor) mantarları küp doğrayıp ilave ettim. Tencerenin ağzını kapatmadan kavurdum. Ardından jülyen kesilmiş kırmızı ve yeşil biberleri,kabağı,havucu ilave ettim. renk değiştirdiklerinde tuz, karabiber ve kimyonu ilave ettim. Biz köriyi çok seviyoruz. Yarım çay kaşığı köride var.
Suyunu çekinceye kadar ağzı açık kavurduktan sonra ocağın altını kapattım.

Çok az yağ koyduğum yapışmaz tavada pirzolaları kızarttım. Kızarttıktan sonra tuzu ve karabiberini üzerine değirmen yardımıyla döktüm.

Servis tabağına sebzeleri üzerinede pirzolaları yerleştirdim. Parmaklar yendi bile :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder