23 Mart 2013 Cumartesi

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ





PORTAKAL KABUĞU REÇELİ


Reçel yapmayı hep çok sevmişimdir. Denemediğim reçeller arasında portakal kabuğu reçeli vardı. Yediğimiz portakalların kabuklarını biriktirdim ve icraata başladım :)


Malzemeler

6 adet yafa portakal (kalın kabukludur. yoksa herhangi bir portakal çeşidi)
5 su bardağı toz şeker
2 su bardaği su
1 su bardağı portakal suyu
yarım limon suyu

Yapılışı

Portakal kabuklarını birer santim genişliğinde ay şeklinde soyalım. Ben hem kabuğunu hemde kabuğun altındaki etli beyaz kısmını reçelde kullandım. Beyaz kısmı daha lezzetli oluyor. 
Kabukların turuncu ve beyaz kısımlarını, kabukları parçalamadan içinden keselim.
kesme işi bittikten sonra iğne iğlik alıp kabukları rulo yaparak ipe dizelim. aşağıda şekli var.
Saat başı suyunu değiştirelim.Suyunu değiştirirken göreceksiniz. Turuncu renkte oluyor.Geceden sabaha da suyun içerisinde bekletelim.Sabah Turuncu kabukları ayrı beyaz kabukları ayrı tencereye alalım.3-5 dakika kaynatıp suyunu döküp yeni su koyalım. Yeni su sıcak olursa iyi olur.
Beyaz kabukları 2 yada 3 su kaynatmanız yeterli.
Turuncu kabukların acısı gidene kadar 5-6 su yapmanız gerekiyor.
Çok zahmetli ama yemesi de keyifli.
Kabukların acısı gittikten sonra suyu,portakal suyunu ve şekeri bir tencereye koyup kaynatalım.
Şurup kıvamına gelince içerisine kabukları atalım.Yarım saat 45 dakika orta ateşte kaynamaya bırakalım.
Son 10 dakikada limon suyunu ilave edelim.
Reçeli sıcakken kavanozlara koyup ağzını kapatır ve ters çevirirseniz hava almaz.
Reçel soğuyunca kıvamı koyulaşacaktır.

Afiyetle...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder