LİMONLU CHEESE CAKE (Oktay usta tarifidir)
Tabanını bisküvi yerine hamurdan yapılan cheese cake tarifi ararken rastladım bu tarife. Tabi hayallerim hüsran oldu. Bilinen kek üzeri krema. Yaş pasta gibi oldu. Ama lezzeti güzeldi.
Malzemeler
Hamuru için
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin
1 şişe (minik) limon esansı. Bilindik meşhur markanınkinden
Kreması için
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket labne peyniri (200 gr)
3 limonun kabuğu
Üzeri için
hazır Limon jölesi
Yapılışı
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
Margarin eritilip ilave edilir.
Unun içerisine kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Karıştırılır.
Elenerek Yumurta şeker karışımına ilave edilir.
Limon esansıda eklenip iyice karıştırılıp yaplanmış kelepçeli (24 cm) kalıba alınır.
175 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Kreması için
Labne dışındaki tüm malzemeler tencereye alınır. 3 limonun kabukları ince rendeyle rendelenip karışıma ilave edilir. Orta ateşte karıştırılarak pişirilir. Krema kıvamı aldıktan sonra altı kapatılır.Soğumaya bırakılır.
Ilıdıktan sonra labne peyniri ilave edilir.
Kek ve krema soğuduktan sonra, krema keki kalıptan çıkarmadan üzerine sürülür. Limon jölesinide tarifi,ne göre yapıp 5 dakika ara ara karıştırarak ılıtıldıktan sonra kremanın üzerine dökülür. Soğuduktan sonra en az 6 saat buzdolabında bekletilir.
Afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder