KAYA KURABİYE
Ezgi okul nöbetçisi olduğu gün yerli malı haftasıymış. Yerli malı haftasını kutlayan bir sınıf hazırladıkları tabakları nöbetçi öğrencilere dağıtmış. Ezgi eve geldiğinde bana tarif ediyor." Anne harika bir tadı var, bayıldım. İçinde damla çikolata vardı. Sende yapar mısın?" Adı neymiş kurabiyenin diyorum, bilmiyorum diyor. Tuhaf bir şekli vardı. Senin yaptıkların gibi şekilli değildi deyince anladım neyi anlatmak istediğini. Çıkardık buzdolabından margarini. İstediği malzemeleri koyduk.
MALZEMELER
*3 yumurta
*1 paket tereyağı (yada margarin) (250 gr)
*yarım bardak sıvı yağ
*yarım bardak sıvı yağ
*3/4 su bardağı toz şeker (bir bardak da olabilir. tatlıyı seviyorsanız)
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı damla çikolata
*yarım su bardağı file yada çekilmiş fındık ve fındık
*yarım su bardağı yaban mersini
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya *Aldığı kadar un (yaklaşık 3 yada 3,5 bardak)
YAPILIŞI
Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini ve şekeri yoğurma kabına alıp yoğurun. Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ilave edin. Unu ve kabartma tozunu elekten geçirerek karışıma ilave edip kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şekilsiz kurabiyeleri yerleştirin. 175-180 C fırında altı ve üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder